meetthemonster

2010-10-25
22:26:24

Julkänslor.
Har gjort stan med Stefan idag, och den snälla lilla gossen bjöd mig på både lunch och fika, tack snälla du, jag tycker om dig. <3
 Fick enorma julkänslor då jag gick ner på Åhlens, då jag mindes att de skulle packa upp julpynt vecka 43 och det hade de så klart börjat att föra. Adventsstakar och prydnadssvampar hade börjat pryda sin plats på bordet, jag blir för första gången på länge lycklig över att se julpynt. Jag planerar nämligen att göra julen kitscigare än någonsin och är väldigt sugen på att redan nu inhandla mer julpynt! Jag packade ner mina jullådor igår för att se över vad jag hade (och vad jag kommer att behöva) och blev glatt överaskad då jag glömt bort hälften av innehållet!

Längtar tills jag får plocka fram det! :)


Jag samlade mycket cirkusinspirerade julsaker förut och är fortfarande djupt förälskad i dem!
Jokern ä rätt läskig, jag vet och det är väl lite därför jag tycker om den. ;)


Älskar den lilla kamelen, såå kitcshig! Hoppas
Indiska får in fler såna i år, gärna i turkost och rosa med...
Mina kära stora Glittriga renar! :)


Nog med jul för idag, jag återkommer med det första advent, först väntar helloween med rolig utklädnad..Men jag säger inget...;)

2010-10-21
22:05:07

Fallen leaves on the ground.
Fantastiskt, fast lite för kallt väder idag, men åtminstone tittade solen fram för att värma våra frusna själar. Tog med Stefan ill Boulongen-parken och fotade mest olika slags fjäderfän som kajor och gräsänder. Har annars bara ätiti gott och tagit det lugnt, mycket skön dag. Och jag har även påbörjat en ny tavla som jag fått beställning på av två greyhounds och en afghan/saluki blandning som jag hoppas och tror kommer att blir bra. Tänkte jobba lite mer på den nu innan det blir kväller så det blir kort idag. Här kommer bilderna.Hallå Herr And!
Madame-And.
2010-10-20
17:55:44

Barnboken.
Äntligen är allting till barnboken in-scannat och klart! Så fruktansvärt skönt! i ett antal veckor nu har vi arbetat med vår barnbok på 32 sidor. Skisser skulle göras på hela boken, och två uppslag av dessa skulle vara i färdigt skick, alltså målas och textas osv. Jag presenterar härmed mina två uppslag utan texten då den är upphovsrättskyddad. (Texten ska alltså ligga på blank vit sida till höger om bilderna.) Jag kan iallfall nämna att berättelsen är typ som en gammaldags julsaga,sådär mysig och lite mystisk.

Här är mina bilder iallfall. :)
Bild nummer ett.
Bild nummer två. Båda bilderna är gjorda i akvarell/färgpenna.

2010-10-18
21:41:33

Måndag.
Hinner inte uppdatera så mycket här nu då jag sitter och kollar på "Fantastic Mr fox" med syrran. Till min stora glädje så fanns även det soundtracket på spotify :D, tycker inte bara filmen, utan också musiken är fantastiskt bra, så nu blir det en hel del lyssnande på det framöver :)

Har inte hunnit varit så aktiv på bloggen då jag spenderat helgen i Stefans hemstad Mora, men är nu tillbaka i Gävle åter igen och ska försöka att uppdatera så gott jag kan, planerar eventuellt att ladda upp bilderna till min barnbok som jag jobbat med de senaste veckorna :)

Avslutar nu med att ladda upp bilder på min nymålade hall-byrå, som från början var vit med svarta knoppar, men som nu är klädd i en mer schackrutig look... :)
enyoy.
adjö.

2010-10-12
11:42:13

Ett ögonblick.
Tisdag 00:43.

"Äter fil och ser enhörningskalvar svindla förbi i tankarna. Ser på sin raserade rad av böcker på fönsterbrädan och i dess bakgrund ett blinkande ljus ifrån staden iklädd sin nattuniform.  Filens surhet ligger kvar på tungan och gör det hela mycket svårare att sova än innan. Magen har åtminstone slutat bråka, och tankarna med för den delen, inget bråkar just nu. Du kysser min hand som hårt håller blocket med snorgröna sidor, du med de tusen ögonfransarna. Jag kryper ner bredvid pojken med glitterskägget och de tusen ögonfransarna."

2010-10-11
23:28:51

Måndag.
Är åter igen tillbaka i Gävle och hann både med en fika med Johanna och skissa lite på barnboken. Starkt jobbat. Måste verkligen blir klar med barnboken nu i veckan...

Har också hunnit stapla tidningar på två stycken resväskor som vips blev en avlastningsmöbel. (idén snodd från helgens "Leva och bo") men fint blev det, kan jag tipsa alla andra som också har allt för många tidningar om.

Har även hunnit fota mina söta skor och mina söta assietter, allt från Erikshjälpen.


skor......och fat. Importfat till höger och "Vinranka", som är GEFLE porslin.
Vill verkligen hitta mer utav just "Vinrankan" så vackert
porslin.Känner att den här bloggen just blivit inriktad på alla fynd jag gör på alla seconhandbutiker i länet och det är väl just vad den får bli då secondhand kan räknas som ett av mina större intressen.Och jag måste komma ihåg att ladda upp en bild på den jättefina boken jag fick av mamma.

"Däggdjur i Sverige" heter den och är en ny faktabok illustrerad av en av mina förebilder inom illustration, Staffan Ullström rekomenderar alla att om man inte köper den titta på illustrationerna i denna bok. Staffan Ullström är helt fantastisk på att illustrera djur och jag blir lika imponerad varje gång jag öppnar den här boken. Jag önskar att jag någon gång blir som honom!
Nu tänker jag försöka göra kväller.
adjö.

 

2010-10-10
01:01:54

I'm back.
Jag har inte gått under jorden trots att man kan ha trott det. Jag har bara varken haft lust ork att skriva nåt/ladda upp något här. Kameran har legat i dvala i några dagar och inspiration Noll har infunnit sig, tills idag då. Lördagar brukar inspirationen komma tillbaka liksom många andra saker. Helgen har spenderats hemma i Hälsingland åter igen och jag hade tänkt lägga mig tidigt för att ta mig upp klockan sex imorgon och fota höstmorgon, det gick ju som det gick när nu klockan är 00:44....

Får hoppas jag på något mirakulöst sätt är jättepigg imorgon och pallrar mig upp ändå...

Har idag bara varit på Erikshjälpen med Mor och min kära Stefan (som följde med mig till min hemby) fyndade lite gamla assietter (som kommer trängas i köksskåpen tillsammans med för mycket annat porslin) och ett par gamla skor i troligtvis 50-tals modell, oanvända, söta, jag laddar upp bild så fort jag kommer ihåg.. :)

Sen fick jag som jag nämnde en svidande fotolust så Vi drog ut och fotade min kära och jag.
Dagens fotatema blev enkelt, Foxy part  II iförd söt 50-talsklänning...

Foxy is on the run. 


Blev även lite andra höstbilder som kommer här. 


Sagoskog. 


Höstväg.<3.


 Kvällen spenderades med Mor och Far och sedan äppelpaj-bakning, som faktiskt jag stod för, och det är den första jag gör själv tror jag till och med också.. :)
Passade såklart då också på att ladda upp dagens fika. Dagens fikatema gick i grönt. Ja ni ser ju själva.


Dagens fika. Äppelpaj är så förjävla gott!<3Nu dunkar mitt huvud och jag känner mig förtjänt av lite sömn tack. Orkar inte kolla om det jag skrev var bra, vet att det inte var särskillt bra för den delen ;) 
Men jag orkar som sagt faktiskt inte, njut av bilderna istället. 
adjö.  
2010-10-04
20:40:39

Gul.

Har lullat runt mest hela dagen idag. Ledig från skolan idag, men imorgon är det dags igen. "Firade" kanelbullensdag med kondisbullar, mycket gott! :)
Passa även på att köpa med mig soliga rosor från blomförsäljningen på stan. Riktigt mys att både köpa med från kondis och blommarknaden, kände tantvarningen lite där.. ;)

Funderar nu på att ladda upp dagens bilder för att sen rita lite på olika uppgifter jag har, blir tyvär inget mer för idag.

adjö.
Fika på 50-tals porslin :)Lilla vardagsrum. :)Fina rosorna i fina vasen.
Fint med gult och rosa ju! :)2010-10-03
23:30:09

Söndag.
Sitter just nu och får värsta julkänslan då jag tittar på "Albert och Herberts julkalender" tillsammans med Stefan. Jag vågar nog säga att det här är den bästa julkalendern på delad första plats med "Pelle Svanslös julkalender", eller ja Albert och Herbert är nog bäst när jag tänker efter ;D haha!

Längtar som bara den tills jag får börja handla julpynt och plocka ner min lilla julgran och mitt kitschiga julpynt! :D <3

Vecka 43 kommer julpyntet föresten in på Åhlens kan jag passa på att tala om för alla andra julpyntsintresserade. Nedräkning börjad!   :D :D

Helgen spenderades som sagt hemma i Hälsingland och det har som sagt fotograferats, rensat buskar uppe vid sommarstugan och ritas en hel massa del. Skulle skissa på barnboken igårkväll/natt men det slutade med lite fri illustration i blyerts...Jag tycker om grävlingar om inte någon visste det. Ärligt talat gillar jag alla nordiska djur,
men främst grävlingar och rävar tror jag för tillfället.

Har också fått superfina örhängen av mamma. Passar på att ladda upp en bild på dom med, innan jag återgår till julkalendertittning.


Fin fina. :)


adjö.2010-10-01
21:50:01

Helsingland.

Är hemma bland kossorna, löv, katter och bäckar. Har fotat nästan hela dagen, så himla roligt. Jag har fått abstinens efter en fotofri dag. Jag älskar verkligen att fota. Jag blir så lugn och hel, kan man säga. Och Gamla goda Hälsinland bjuder verkligen på höstnatur i full prakt. Började med att knaggla mig ner till bäcken som ligger intill vårat hus för att återigen återuppta försöket att fota vatten med lång slutartid. Resultatet blev mycket bättre nu då jag lyckades pricka in rätt slutartid denna gång tydligen, hade det tyvär svårare med ISO:t och ljuset, men det blev rätt bra ändå.Jag blir vädligt glad över kommentarer så ni vet, och det hjälper mig i vilka bilder som är bra och hur jag ska utvecklas, då jag satsar på eventuellt ett fotojobb i framtiden.

Kommentera, tack :)

/adjö.
Vattenförsök nummer 2.


Höstgren.Gult.


Frost i morse.Höstens sista ros.Söta.


Mojje och Otto hjälpte mig att
fota i morse.Otto.Långhedsskogen där jag lekte som liten.
Vackert.


äppel.