meetthemonster

2011-05-29
23:54:39

Bytt blogg.
Jag har bytt blogg har jag glömt säga!

Jag bloggar nu på:

http://www.monsterswonderland.blogg.se2011-05-20
00:12:49

Smink och process-skrivande.
Jag har tyvär haft för fullt upp för att hinna blogga så mycket som jag gör. Jag håller på att skriva en processbeskrivning till barnboken jag gjort. Det är mycket pyglande med test och bild som ska sättas ihop till en processbeskrivning som beskriver just min process under arbetets gång. 

Här har ni ett smakprov på framsidan föresten! :)
 
Har inte mycket annat att bjuda på förutom en jävligt cool sminkning jag gjorde idag som jag var tvungen att föreviga. En sjukt tjock eyeliner som får ögonen att se lite halvcrazy ut när man stänger dem. Men fint var det när man tittade genom den kolsvarta tjocka linjen.


2011-05-17
22:57:16

Polkadots.


De här två engelska plåtburkarna åkte fram för de innehåller nämligen massvis av kulörer av nagelack. Kände för att göra nånting annorlunda och lite småkreativt sådär. Istället för att genomföra min dröm att skapa små små körsbär på naglarna så blev det istället en salig blandning "polkadots" inspirerade av My little pony färger.


2011-05-14
17:04:53

Lördagsfynd.
Var på Erikshjälpen i Edsbyn idag med mamsen och fyndade hem massa grejer till lägenheten.
Fyndade två par damhandskar till... Är ju några av många onödiga saker jag samlar på. Den här modellen var virkad i vinrött garn och felfria utan ett enda hål. Superfina!


Par nummer två är i transparent svart tyg, också helt felfria och så himla fina när mitt orangea nagellack lyser igenom. Tänker mig dem till en finklänning som man bär vid vernissager och annat fint.


Fynd nummer tre är en väska som katten Eskil bestämt sig för är han nya sovplats... Den kostade bara 50 kr och den innehöll överaskande nånting som jag fick på köpet, nämligen...
Ett halvt, lite slitet  picknickset, förmodligen från 50 eller 60-talet i finaste pastell. Bara en sån sak att termosen heter rödluvan, bevisar ju att det faktiskt var bättre förr!  Kopparna komnmer definitivt att användas nästa picknick!Slutligen fick jag hem lite småsaker från "Retrohörnan" som dom hade börjat med. En underbar hörna full av saker från 50-60 och 70 talet! Kunde förmodligen fått med mig allting hem därifrån om jag inte hade haft något samvete! Men det blev istället söta plastartiklar till badrummet och en gammal tjusig barnbok.


2011-05-14
16:50:41

Nytt material.
Jag har införskaffat massor av nya konstnärsgrejer från ramaffären i bolnäs som synd nog ska lägga ner och hade 25 % på hela sitt sortiment. Så det blev några promarkers och nya akvarellfärger, då jag kände att jag verkligen behöver prova ett nytt märke på akvarellfärger då jag en längre tid varit lite missnöjd över mina gamla.

Passade även på att prova de super superbra nyanserna av grå som fem av promarkerpennorna var i. Det blidde ett vildsvin i hatt och finfluga.2011-05-12
21:37:08

I killed Bambi.
Jag dödade två stycken Bambi kväll, fast i broderiform förståss. Jag ska sy ett par tjusiga kuddar och tänkte dekorera dem med två broderier ur min massiva samling som jag samlat på mig genom åren. Dock tänkte jag inte vara alltför tantig ännu och bara sätta dit broderiet på en söt kudde. Nej jag var såklart tvungen att måla dit två gevärssikten och sedan sy dem på nåt snyggt tyg, eventuellt konstläder eller kanske leopardmönstrat, eller varför inte pälsig zebra? ;) Det här kommer bli bra kan jag lova! Det slutliga resultatet får ni se nån annan dag när jag orkar sy.


2011-05-10
21:37:37

Ett näpet rådjur och drömska bilder.
För en tid sen fyndade jag världens sötaste rådjur från myrornas för 15 kronor. Han heter Bambi, har långa vackra ben, de tjockaste ögonfransar man kan tänka sig, han är lättskött och fungerar även som en kudde då han är stoppad med tjockaste stoppningen som finns.

Jag älskar verkligen såna här fina hantverkssaker, den är ju helt enkelt underbar och ser sådär lagom uppnosig ut!Bambi och Stampe...Jag fotade även några drömska bilder idag på det stora häggträdet som står utanför några bostadshus på Brynäs.2011-05-10
21:16:07

Söndagspicknick.
Stefan och jag tog oss en söndagspicknick i det fina vädret, med lunch, jordgubbar, bullar och körsbärssaft <3. Toppenmysigt och härligt, det var definitivt inte den sista picknicken det här året. 


 


2011-05-08
23:23:32

Somewhere over the rainbow...
...Finns förmodligen såna här fina bakverk! Bakade regnbågsfärgade muffins igår, som faktiskt blev mycket bättre än vad jag trodde! Tror dock att man nästa gång ska använda större formar och göra de lite större så att varje färg får större yta. Orange blev ju lite för osynlig... Men bättre lycka nästa gång, de blev ju goda i allafall!

2011-05-06
20:44:14

Rainbowpuke.
Random art med hjälp av illustrator och photoshop. :)2011-05-04
23:59:00

Flowerbomb.
Massor av blommor från Gävle stads naturliv har invarderat vårt hem på Brynäs. På hemvägen från skolan idag plockade jag med dem hem och spridde ut dem över vårt lilla hem.


Såhär blev dagens bilder.

2011-05-04
14:23:45

Barnboksjobbande.
Jag har typ ingen tid alls att blogga nuförtiden. Jag har en barnboks vars deadline snart rinner ut så jag måste jobba skiten ur mig nu. Det här är ungefär vad jag gör just nu: Tuschar skisserna som inte ska vara de färdiga uppslagen.
Tråkigt men nödvändigt. Här är ett smakprov.


2011-05-03
00:07:33

Art.
Jag var till Söderhamn och plockade ner tavlorna från utställningen "Ung konst" som jag berättat om tidigare. Det visade sig bli bara 4 stycken av 7 tavlor som fick följa med i bilen hem.

En visste jag redan om att den var såld men nu var alltså två stycken till sålda, och då en av mina dyraste mest svårsålda tavla enligt mig! Jag blir så glad av att människor ser va jag skapar och känner samma omtanke som jag själv gör för mina knasiga rävar och "tragiska motiv" ,om jag ska citera två tanter som diskuterade vid min del av utställningen. Tragiska motiv var precis vad de sa, och jag log och kände att "Ja! där träffade jag rätt, jag har väckt tankar!" 

Man kan inte låta bli att tänka att, "Ja, man kanske kan tjäna lite på sin konst i alla fall", och vips så ser man ett ljus här i den tjocka skapartunneln!
 
Jag tänkte fira mina konstframgångar med att slänga upp en parad av gamla konstverk här!
Håll i er för detta blir tragiskt... ;)


Vi börjar någonstans under gymnasietiden då jag på estet skulle måla en åsikt, som i det här fallet var hur vi spökar ut våra djur i alla dess konstiga utstyrslar. Jag sydde även en tvångtröja för hundar, dock skall tilläggas så gjordes den till en gosehund och var bara ett konstverk så att säga.Visitkortsuppgiften från estet, som jag än idag tycker väldigt mycket om!


Jag var väldigt insnöad på dockor under den här tidperioden och gjorde "Benjamin" av cernitlera,garn och tyg som jag sydde han små kläder i. Han finns fortfarande kvar i en låda här i Gävle och väntar på att få se dagens ljus och skrämmas lite igen...


Påtal om skrämmas, förmodligen av mina mest geniala bilder någonsin. Jag kommer altid att älska den här bilden och alltid älska hur bitter jag kan vara! Hon heter Miranda föresten.Och Miranda blev en docka till mott projektarbete! Så söt ;)"Evil child" part II.... behöver jag säga mer...


Dorothy! Den lilla onda pandan som jag otroligt nog gjorde på min fritid (!?) Jag måste varit knäpp för jag mindes hur täta,täta ministygn jag sydde ihop henne med.


Dorothy blev en egen strippserie på serie och bildberättarprogrammet i Gävle.

Men serier har väl aldrig riktigt varit min grej så på fritiden gjorde jag sånt som jag kan bäst, att måla djur i akryl/olja."Pappa rävs älskarinna" En av mina personliga favoriter, som är såld.

Och däremellan blev det lite barnböcker med fantastiska fantastiska Gunna Ghräs som ledde kursen!Och sen kom my little pony perioden! (Vilket jag inte kommit ur ännu, trots 20 år på nacken! hahaSen blev det mycket illsutrator kombinerat med photoshop.


Såg föresten att jag utgick från my little ponyn ovanför som mall till den här bilden.

Och idag är jag en salig blandning av akrylmålningar av djur, datorbilder, barnbok och tusch. Jag har "glömt" massor av bilder, men jag har försökt sammanfatta så gott jag kan vilket är omöjligt då jag ritat och skapat sen jag kunnat gå.