meetthemonster

2011-03-31
01:12:00

Höll på att glömma...
...Dagens fotografiska konst. Idag blev det tre stycken egopix i skuggan av en persienn. Som en liten bildserie med halvläskiga bilder på mig själv. Klockan är allt för mycket känns det som, och den här dagen har för övrigt kännts oändligt lång och jobbig. Jag är så tött på min barnbok, och har tröttnat innan jag ens börjat gjort färdiga bilder nästan. Allting jag gjort har hittills varit skit typ men jag kämpar på ändå för att enbart få klart skiten och sen kunna ägna mig åt annat. Jag är även sjukt trött på att måla och skapa för övrigt, det enda jag vill är att fototgrafera konstnärliga. Grejen är att den här svackan har pågått under en lång tid och tycks aldrig gå över, jag blir helt enkelt inte nöjd med mina skapelser. Jag tycker de är fula och uttryckslösa och ingen glädje finns när jag gör dem längre. Nej hörruni, jag tror bestämt jag slänger in handduken när de här sista månaderna är slut på utbildningen, åtminstone slänger jag in penslarna och pennorna och plockar enbart fram min kära kamera och köper objektiv.

2011-03-30
22:13:24

Barnboken.
Eller ska jag kanske säga barnbokshelvetet. Jag vette fan hur jag ska göra nu, jag har här gjort en bakgrund av Irmas vardagsrum som ska tänkas användas i flera bilder och att karaktärerna ska klippas in... Katten Pinglan och thekannan med röken är här inklippta i bilden jag hoppas inte det syns allt för väl..förutom röken då den vet jag ser inklippt ut vilket är lite tanken... Tyck gärna till... jag vette fan om jag ska använda den här...Jag läre nog med tanke på att den nog tagit minst 10 timmar att genomföra...fyfan hur orkar man tänker nog ni och det undrar fan jag med.2011-03-30
00:08:07

Bortglömda bilder <3
Okej det här är mitt tredje inlägg för idag, eller nej vänta det blir mitt första! Iallafall så måste jag bara få dela med mig av en helt fantastiskt bild som vagt dök upp i mitt huvud. Det var en bild av en karusell jag tagit Barcelona. Och då jag hade med mig en sketen klump till digitalkamera med halvt fungerande fokus så mindes jag att den bilden inte blev alls något bra, men fel som fan hade jag. Jag letade igenom mina låt säga 100 mappar med foton och fann den, den fina fina karusellen gömd i grönskan utanför ett akvarium vi var in i! Jag önskar jag kunde åka tillbaka någon gång och provåka den!

Jag älskar karuseller, och jag älskar karusellhästar! Jag lovar att jag någon gång ska ha en karusellhäst inomhus som en del av inredningen! Kom ihåg att jag lovat det nu! ;)


2011-03-29
23:36:44

Dagens konstnärliga bilder.
Idag är det inte bara en, utan tre konstnärliga bilder som jag bjuder på. Inga särskilda bilder egentligen, bara några snabba bilder på en kort promenad runt brynäs.


"Gevalia producerar." 2011


"Oändligheten." 2011


"Andra sidan Dalapalatset." 2011
2011-03-29
23:17:05

Kyligt balkongfika.
Stefan och jag trotsade kylan och fikade en varsin semla på balkongen idag. Det kändes som om vi satt i en virvlande snöglob tillsammans med våra mössor,vantar,tjockstrumpor och filt.

Känns vädligt avlägset då solen några timmar senare tittade fram och att en kanna iste står och kyler i kylskåpet. Vi hoppas på sol imorgon så att det kan avnjutas på en solig balkong.Sötaste Stefan.

Och jag såg sjukt estetisk ut... Gör jag alltid när jag är hemma och arbetar med uppgifter...

Mums!


2011-03-28
23:20:55

Dagens fotografiska konst.

"Colour dots." 2011.

2011-03-27
23:43:52

Milk and honey.
Sitter under min fuskbjörnspläd och dricker varm honungmjölk och redigerar fototn för kvällen alltför sena inlägg (jag borde sova nu med andra ord...) Jag älskar min pläd och jag älskar honungsmjölk. Har nyss kommit upp ifrån ett varmt bad som Stefan och jag tog alldeles nyss. Vi brukar göra det några gånger i månaden tillsammans med löjligt många ljus i vårat allt för lilla badrum.  

Här är bilden jag redigerade föresten, Dagens bild kan man säga. Jag ska verkligen försöka damma av min fotografiska förmåga nu. Jag vet att det var sjukt länge sen jag laddade upp nåt fint foto här... Så jag ska skärpa mig och försöka vara konstnärlig med kameran igen. Det tycks dock som om min fotopaus varit välbehövlig för jag ser plötsligt motiv jag aldrig tidigare lagt märke till i min omgivning. Ja bilden talar för det jag just beskrev. Här är den."The other side" 2011.


Annars så har inte så mycket annat hänt idag, Jag har promenerat, druckigt smoothie och pysslat. Jag har färdigställt de där påskkorten jag talade om, och den som har tur får inom en snar framtid ett kitschigt påskkort som dimper ner i postlådan. Självklart är de gjorda i en VIP-upplaga så endast några få får ett ;)


kvarlevorna efter min pysselkväll ligger kvar på vårt köksbord...

Påtal om påsk, jag lovade ju att redovis mina loppisfynd, och ett av dem var en såkallad "ägghöna" i transparant gult glas att lägga små fina ägg eller flera kilo lösgodis i, Så fin! Är det en sak jag gillar så är det ägghönor och den här kommer nog få stå framme året om som min glasskål formad som en rosa tupp fått göra sen förra påsken. Vem har sagt att man inte kan ha påsk- och julpynt årena om....2011-03-26
21:41:14

Ingen särskilt speciell lördag alls.
Har endast besökt en hög med loppisar och secondhandbutiker idag som resulterade i bara tre stycken små fynd som ni kommer att få se någon annan gång när jag orkar fototgrafera dem. Annars stod bara löpning på schemat (vilket jag hatar) men jag gör den endå med endast ett mål i sikte att gå ner i vikt. Punkt. Håret får gärna växa lite också så blir jag supernöjd när kilona rasar och håret växer som ogräs! Perfekt! Nu ska jag se film och äta coctailtomater. Ett ord om coctailtomater bara de är så förbannat jävla goda och underskattade som fan jag kan äta hur många pyttsar med såna som helst,

här ska ätas!Väx hår väx....

2011-03-24
20:11:11

balkongfika.
Idag har Stefan och jag, trots att det blåsigt som bara sjutton invigt vår balkong med fika! Solen sken in och det var hur varmt och mysigt som helst! Nästan för varmt tyckte vi till och med...Kaffe och mörk choklad på Nyproducerade Stig Lindberg, och äldre Gefle grand. Vackert designmöte från olika årtionden.


Fick något gjort under fikastunden i alla fall. Har ritat av mina möbler som ska användas till "Tant Irmas" vardagsrum i barnboken. Jag är verkligen sämst på att göra möbler och har inget tålamod alls att rita dem heller, men jag hoppas jag övar upp min förmåga och intresse.


Vårelden överlevde och slår ut igen!

2011-03-24
06:17:48

Wonderland balkong.
Eftersom jag vaknade alldeles för tidigt i tro att jag hade sovit över min tandläkartid så hinner jag nu redigera och ladda upp mina uppdaterade balkongbilder! Stefan och jag tog tag i saken igår och städade helt rent på balkongen, och putsade även alla fönster. Jag försökte sen inreda sånär i nån slags  Underlandetstil, Ja ni ser själva Välkommna in på min balkong!Få se vad som finns bakom den sammetsröda gardinen......Jo ett litet wonderland i miniformat!


Mr. Rabbit.2011-03-23
22:15:08

Bloody hell.
Vad mer kan jag säga en ny målning jag har gjort. Den var ett jävla helvete att genomföra så titeln passar både motiv- och jobbmässigt, jag tror att jag är nöjd och klar... Tror jag ;)

Här är den i alla fall: "Bloody hell" 2011.


2011-03-21
20:22:38

Monster måndag.D
enna måndag började med att jag glömde P-piller, borsta tänderna, halsduk och mobilen innan klockan elva i morse. Hemska måndag kan man säga med andra ord! annars så har jag fotat lite små bilder i mitt hem och påbörjat en ny tavla till utställningen som väntar i april, bättre sent än aldrig! resultatet får ni sedan eventuellt...

Här är i alla fall en jättefin betong (kan det vara det...) skål som jag fick av mamma, jättefin att förvara pärlhalsband i eller något annat sött.Jag har också fått flera små söta cupcakes av syster, så nu står åtta små underbara cupcakes på rad i mitt köksfönster.


Sist men inte minst köpte jag nya akrylfärger idag eftersom färgerna "sienna" och "ocra" var slut...Välbehövliga minst sagt om man ska måla rävar!


2011-03-21
01:05:31

Hellsingland.
Tillbaka från Hälsingeskogarna som mestadels såg ut såhär efter det stora snöfallet


Det blir inte att man uppdaterar så mycket där hemma i skogarna, man är mest ute och går och det gjorde Stefan och jag flera gånger, Stefan fastande bestämt på bild med.
Nu är jag i alla fall tillbaka i Gävle och jag tänkte börja uppdatera alla nya prylar som hamnat här hemma de senaste dagarna. Jag flyttstädade nämligen hemma hos syster i Söderhamn och fick ärva en del finfina saker, bland annat Några fina Gefle grand koppar, dessa i en matt finish. Jag måste dock försöka göra rent vissa av dem från thefläckar på insidan med hjälp av salt, vi får se hur det fungerar.


Gefle grand, formgivna av Arthur Percy för Gefle porslinsfabrik....Och jag glömmer nästan förståss att jag köpt årets första påskägg! Rekommenderar starkt Åhléns påskäggssortiment om ni skulle råka vara ute efter just ett påskägg! De är superfina med lika fina motiv. Jag passade såklart på att hämta hit lite gamla påskägg hemifrån Hälsingland hit till Gävle. Så Stefan och jag gick på äggjakt uppe på vinden och hittade de många vackra ägg.


Det stora ägget med kycklingar är det omtalade ägget från Åhléns.


2011-03-16
22:58:37

Med en fjäder i hatten.
Idag har jag gjort stan med min kära syster, och trots brist på pengar så köpte jag såklart för mycket ändå. Det blidde en hatt, årets första (finaste ska tilläggas) påskägg, samt lite material till att göra just PÅSKKORT! Jag älskar att göra både julkort och påskkort så himla roligt och kräver inte alls mycket av min kreativitet, det blir som en skön avkoppling ifrån det "seriösa" projekten.

Här är hatten, av med hatten för hatten, för den är så fin!

2011-03-15
19:43:54

Fuck.
Har inget roligt att uppdatera om idag ärligt talat. Har tillbringat större delen av min dag på en buss till Valbo och hos tandläkaren där. Har en inflammerad visdomstand (igen...) som om man inte fått nog av sånt skit. Ja nu är det bara att vänta ut smärtan, gå på alvedon/ibumetin och sedan åka tillbaka på återkoll nästa torsdag. Nog om min tand, den förtjänar inte en gnutta uppmärksamhet egentligen då jag egentligen hoppas att fanskapet ramlar ur!

Återstående delen av dagen innehöll tvättning och krångel då vi lyckades glömma tvätten kvar i tvättstugan när våran tid gått ut... Vi lyckades dock boka tiden efter efter som de som hade tvätttiden innan inte kom på en timme så nu kan vi tumla igen.

Jobbig dag, här får du.Fuck you Tuesday!

2011-03-14
22:09:59

Måndag.
Idag har jag hunnit med att haft handledning i skolan, ni vet barnboken jag gör, har också ett färsk exempel på hur det går med skissandet på den. Börjar väl med en bild på den helt enkelt!

Det här är bilden när Tant Irma provkör sin nystylade rullator och tar med sig sin motvilliga katt Pinglan på en hejdundrade åktur.Och...jag hann med ett H&M besök och slog äntligen till på de hjärtformade glasögonen jag checkat in, plus ett virkat vitt linne åkte med i bara farten...


<3 <3
E
tt besök på H&m fortsatte i ett besök på myrorna som resulterade i ytterligare ett resväskeköp, handade dock bara om 25 kr och se så jävla fint det blev! (Den bruna är det nya tillskottet) Och se vilken perfekt storlek den var i! NÖJD! :D

2011-03-13
21:30:00

Välkommen åter!
Välkommen åter till min blogg! Har varit lite torka här på sistone pågrund av tavlor som ska målas och barnböcker som ska struktureras. Jag har hunnit färdigställa den där beställningstavlan jag pratat om förut på de tre hundarna, slutresultatet blev grönt minst sagt.

Har också hunnit uppdatera min samling senapsburkar.


...Och jag har tagit en bild på min tavla "gråtande kattunge", min version av tavlan "gråtande barn"


2011-03-10
21:02:11

Let there be light!

Sitter i min fantastiska 50-talssoffa, dricker jordgubbste och ser på antikrundan<3 och trivs. Har självklart  nya saker att blogga om idag. Kan först meddela att jag nyss budat på en ny cortendorfkanna föreställande en svart pudel. Trots att den var lite skadad i nosen, jag hoppas kunna laga den sedan om jag nu vinner den vilket jag också hoppas jättemycket på! Leder just nu på 18 kr, jag återkommer med hur det gick senare ;)

Jag har hunnit hämta ner Stefans gamla fina lampa från vindsförrådet och även hunnit blivit förälskad i denna lampa. Den ger min alltför fluffiga inredning den industristil som det behövdes för att bryta av i lulllullet , samtidigt som den skänker oss illustratörer ljus, Let there be light!Tycker glassamlingen bryter så fint mot lampan!
Har också ätit soppa till middag!Fotad på finaste förklädet av Karin Mannersthål!

... Och jag har hunnit köpa en tidning för mycket idag med. Känner att jag måste vara dens törsta tidningskonsumenten i Gävle då jag förra veckan köpte två tidningar samt två denna vecka med... Men senaste DV-mode innehöll så fantastiskt fina bilder med döskallar och fjädrar så den var ett självklart val!

Tidningar är inspiration!
2011-03-10
20:09:22

Uno och Irma möts.

Tänkte göra ett inlägg innan mitt dagliga inlägg med bild på senaste projektet på min barnbok. Har exprimenterat en del med färg och form och hit och dit och testade tidigare idag färglägga baggrunden i photoshop och göra karaktärerna med promarkers, samt att jag klippte in lite fotografier i dörren och på golvet (som jag fotade i morse iförd endast en lång stickat tröja och trosor ute i trappuppgången ska tilläggas, man gör allt för konsten helt enkelt..haha) Ja ni ser själva resultatet, jag uppskattar jättemycket åsikter och kommentarer på denna, för den är faktiskt bara ett test än så länge som ska förbättras förhoppningsvis.

Här är bilden då Uno (utterungen) och Irma (Mopstanten) möts. Katten pinglan är också med på ett hörn.


2011-03-08
22:59:56

Troublemaker
Har införskaffat världens mest underbara nagelack vid namn "Troublemaker" Jag brukar aldrig blogga om något så löjligt som ett nagelack men här måste jag säga att de lyckats med både nyans och namn, var nog delvis namnet som övervägde mig att köpa det löjligt nog.. ;)


Okey det ser kanske inte mycket ut för världen på bilden men kan beskrivas som en metallic järnaktig färg med mycket glitter, alltså inget sånt där mesigt med glitter utan det här är fylligt och när ljuset väl träffar det sprakar glittret i kopparfärgade nyanser med. Snyggt som satan enligt mig iallafall.


Har även en annan, aniingens sötare sminkprodukt att tipsa om som finns på Cubus. De råkar ju ha fått in de sötaste läppglans jag sett på vädligt länge. Det första jag tänkte var att det kändes så "my little pony-aktigt" att det här måste jag bara ha! Att det luktar underbart av jordgubb är ett plus!Ser så sött ut att man nästan vill äta det!

A
vslutar med lite "konstnärliga" bilder jag tagit för övrigt idag.


Snällaste Stefan ställer alltid upp på mina galna idéer... Tre fina parfymflaskor från IKEA har hamnat i en gammal sockerlåda med en springa där solstrålar fint strilar in varje morgon.

2011-03-07
22:40:47

Måndag igen.
Har inte uppdaterat sådär jättefriskt de senaste dagarna så passar på att sammanfatta mina senaste dagar i bilder.

Har väl mest inhandlat en del bara trots att pengar ska sparas...

Bland annat har jag skapat lite utav att ett miniväxthus här hemma då jag inhandlat massvis med fina blommor som ger maximal vårkänsla tillsammans med den framtinade marken i Gävle!


Tulpanernas sista andetag......numera ligger de i sop-påsen... ...De fastnade dock en sista gång på bild innan de vissnade helt.Jag har också köpt mina allra första orkidéer, på rea dock men såå fina.


Finaste grytlapparna jag fått av syster!


Finaste julklappsradion jag också fårr av syster pryder sin plats i köket nu.


Smyger in en liten bild på mina troféfynd från myrornas, tänker eventuellt göra något snyggt smycke av dem för att göra mig helt säker på att jag är den enda med så snygga smycken...vi får se vad som händer ;)


Ytterligare ett myrorna-fynd, fantastisk vacker kopp som är fantastiskt god att dricka ur,ynka 10 rikstaler!Avslutar med mitt paradfynd nummer ett! Finfina gardiner till köket som skriker RETRO! Så söta! Älska bollfransen, älska färgen, älska retro! <3

2011-03-04
00:13:46

Bye little pony!
Kreativ idag igen! Äntligen har jag genomfört en idé som jag haft i flera år nu! Det blev datorn tillslut efter ett antal akvareller och skisser... Här är den, "Bye little pony"...Tycker faktiskt om det kantiga uttrycket trots att jag var lite emot det till en början :)


2011-03-03
01:24:00

Skaparglädje!
Har nyss färdigställt en tavla föreställande den där gamla tavlan ni vet med ett gråtande barn på i en blå rock och ljusröd tröja? Jag har iallafall tolkat den tavlan och gjort en kattunge som gråter istället :) Då det är en så pass tjock duk så tänker jag sen klä den med nåt roligt... Ni får vänta och se när resultatet kommer upp! :)

2011-03-02
22:36:36

Läderkärlek.
Jag har alltid haft en kärlek för svart läder och har under ett ental år samlat på mig en del skinnjackor (fejkade ska tilläggas) och vissa har väl stämt i stoleken bättre än andra, det är knivigt det där med att få dem att passa sitter de bra på kroppen så är de för små i ärmarna och tvärtom. Jag hade en sådan överbliven skinnjacka som var alltför liten och obekväm i ärmarna, så det fick bli saxen och vips så var det en skinnväst! Passade på att snygga till den med fynade nitar med (jag har ju en kärlek för nitar med...) Tycker den blev assnygg och har tänkts att användas dagarna framöver med en tjock tröja!

En jacka olika frisyrer tycks bli temat på dagens bilder.
Ett plut bjuder jag på.Har även skaffat mig senaste PLAZA (glaaad) borde bli trogen prenumerant igen för den är ju så BRA <3PLAZA kommer alltid att vara min absoluta favorittidning! Tror bestämt att jag kolla efter ett prenumerations
erbjudande i den nu.

2011-03-01
21:10:36

Glasögonorm, äkta vara.
Har gjort stan med Johanna idag, och fick passande nog ett sms från potikern att mina glasögon kommit. Lite jobbiga att ha såhär i början men det blir föhoppningsvis bättre med tiden.  De är i precis sån model som jag gillar, så jepp här är dom.


älskar Cheap monday-tischan som jag suktat efter i några år nu.

Passade även på att köpa en ny kopp till min samling från Åhléns nyinkommna vårsortiment. Denna gång blev den en lavendelfärgad liten sötnos, jag hatar verkligen lavendelfärgat men på den här koppen gör det sig så jävla bra helt enkelt.