meetthemonster

2011-02-28
00:01:27

Också passerade en söt liten helg.

Nu är helgen slut, den passerade tyst, lugnt och stilla vilket känns skönt då helgens aktiviteter har varit aktiva och kreativa. Har tecknat en mass barnbokskaraktärer, nästan färdigställt ett beställningsporträtt på tre stycken hundar samt gjort klart min "burlesque bunnies" affisch för att nämna några saker.

Passade även på att fota två stycken fina helgfrukostar.


På lördagar får man äta ballerinakakor till frukost och använda fint "Mon amie" porslin.


Provsmakade citronmarmeladen.Tulpanerna slog ut i helgen med! :)

Väldigt fin, färgstark och oväntad blandning färger från Coop konsum.


Känner att jag måste få ladda upp mina färdigställda bilder här med, Som sagt så är hundtavlan inte riktigt klar ännu, men det är mest småfix som saknas. Jag trodde ärligt talat aldrig att den skulle bli såhär bra, jag har verkligen kämpat slitigt samt att jag kännt mig ovan vid oljefärger, men här är den jag lyckades mycket bättre än vad jag någonsin trodde jag skulle göra.Och här är "Burlesque bunnies" i uppdaterad 100 % färdig version. Planerar att skriva ut den imorgon, spännande att se hur den ser ut  i A3 format.


Nu är jag nöjd, min första affisch som jag är nöjd med :)


2011-02-26
16:56:12

Godishyllan.

Känner att det kanske borde vara en följetong på min blogg om min godishylla i lägenheten eftersom den tycks växa, samt uppdateras flitigt! Dock äts inget, jag är en sådan person som ärligt talat kan köpa godis för att det kommer att se vackert ut i burkar eller på fat.

2011-02-26
02:04:26

Fredagsuppdatering många timmar försent..
Sitter fortfarande vaken då jag kollat på film tillsammans med min fina Stefan. Tänkte jag skulle uppdatera vad jag gjort igår fredag, då det är lördag för länge sedan nu idag när jag skriver.

Jag började dagen med att som vanligt göra min fortfarande för långa lugg puffig. Sen följde en tjock eyleiner och vips var jag 50-talsbrutta igen. Jag begav mig ner på Stan för att byta in ett par skor jag fyndade påm nya skobutiken "Sho sho" som öppnat där Scorett hade sin förra plats i Nian. Många fina skor, många slantar att spara, jag blev förälskad i dess träskoinspirerade dojjor som jag nu äger i rätt storlek 40.
Skitfina!


Poserar brevid samlingen resväskor och Grand danois valpen Konrad,
en kär ägodel som följer mig överallt, nästan som en riktig hund skulle
man kunna tro.Resten av min dag bestod av, inte förvånande nog ett besök på bokrean igen samt mass apiffing hemma i lägenheten. Jag känner mig som en hollywoodfru ibland som inte har större intressen än shopping och piffing men jag lovar jag går en utbildning med och jag gör andra saker på dagarna med... ;)"Vintage" hamnade direkt på paradplatsen tillsammans med taxar, en schnauzer och
Hurriganes fantastiska omslag som varit älskad sen jag var liten, jag förstod nog dock aldrig
innebörden med den perversa kvinnan på omslaget uatn tyckte nog mer att färgerna var fina och att man kunde dra ut en extra del där man såg medlemmarna som var bakom lås och bom.


Som jag nämnde så passade ju jag på att piffa i lägenheten, men det bestod inte bara av piffing utan organisering med. Ja vad jag vill komma till är ett bra tips för trångbodda ettor. Jag och Stefan har tonvis med böcker, tidningar som typ ingen normal etta rymmer. Så efter många beprövningar så fastnade jag för helt öppen förvaring rätt och slätt på golvet i färgordning. Jag tycker att det blev såå snyggt och hela tidnings och bok härnana blir som en liten "altare" för sig för våra heliga skrifter.Den rosa kaninen är mitt andra trogna husdjur som följer mig i vått och torrt.
Egentligen är han väl en prutad trädgårdsprydnandsak som jag sprayat i shockrosa
en gång i tiden.


Höll precis på att glömma att jag idag även hunnit göra mitt första blomsterarrangemang! Jag har aldrig varit riktigt förtjust i att piffa med blommor, men nu tycks jag ha fått en 20 årskris eller nåt då jag på kort tid köpt både våreldar, påsklilja och tulpaner... Här är mitt första blomsterarrangemangsbidrag iallafall i soligt gult, det är åtminstone vårkänslor på mitt köksbord.2011-02-24
23:18:42

Bokrea <3
Första fyndet på bokrean talar för sig själv, fantastisk.2011-02-23
21:10:38

Killed by sweets.

Många i min klass är så duktiga på att uppdatera vad de har för projekt och vad de håller på med kreativitetsmässigt, så jag tänkte att även jag skulle försöka hänga på den trenden. Jag har hållt på med bilden " Killed på sweets" en längre period nu och börjar se en ändå på det projektet. Jag har utgått från ett foto som Stefan tog på mig tidigare i år. Tanken är att det ska dit lite fler sötsaker till höger på bilden samt lite färg på donuten i hand och lite glasyr som runnit nerför handen.

Kommentera gärna, jag vill ha kritik så att jag blir en bättre tecknare :)2011-02-22
23:42:17

Glasögonorm.
Har tillbringat mestadels av dagen hos potikern, vilket resulterade i att glasögon är beställda för att användas vid arbeten på nära håll främst. Jag har helt enkelt ett brytningsfel och så kallat "lazy" eye på höger öga. Lazy är ungefär vad jag förstod att ögonen sammanbetar kasst tillsammans, så man kan säga att höger öga åker snålskjuts på vänster som får jobba och då blir tydligen höger öga försvagat typ, ja något sånt i alla fall.

Resten av dagen har jag lullat runt och varit sådär kreativ som jag är bäst. Besökte biblioteket för att läsa en stor bunt inrednings- mode och fototidningar samt låna hem lite inspirerande och roliga böcker. Det är sällan ag besöker bibliotek numera men jag älskar det varje gång det är en sån gigantisk källa för inspiration som man kan proppa in i huvudet som marsmallows i en trång burk, man bara pular och pular och huvudet blir sådär trångt,fluffigt kreativt, älskar det!
 


Inspirationsgodis.


Har numera en egen liten godishylla i mitt kök som ökar för varje vecka, vad kan man säga min förälskelse för sötsaker är oändlig.


Vad får det lov att vara från godishyllan?
Sista bilden för idag blir min fantastiska samling udda fat som ligger mig mycket varmt om hjärtat. Jag köper nästan alltid ett nytt fat när jag är på loppisar och secondhandbutiker då de finns i massor och brukar kosta mellan1-10 kr styck. Dock är ju det här inte alla fat ironiskt nog, jag äger förmodligen det fyrdubbla och har ibland tänkt att kanske borde sälja av lite av allt mitt porslin men jag har ändrat mig lika snabbt, aldrig att jag skulle göra mig av med en av mina största hobbys.


Jag är särskilt förtjust i det vita rosfatet med den breda svarta kanten, jättefin kontrast med det svarta, skulle även vilja ha en matchande kopp till det... " Gröna Anna", det grönmönstrade fatet längst ner till höger är ju såklart också en favorit och klassiker. Vi har stora delar av den porslinet hemma i familjen så jag är "uppvuxen" på det underbara porslinet, det tackar jag mina föräldrar för, för den servisen är verkligen vacker, jag äger dock bara några små fat, skulle även där vilja ha både tekoppar och en tillbringare. Dock har servisen gått upp i värde med åren och blivit rätt dyr på secondhandbutiker har jag märkt. Hoppas kunna göra ett fynd en vacker dag och äga min alldeles egen "Gröna Anna" servis. Porslin är verkligen underbart. <3


2011-02-22
01:07:29

Barnbok.
Jag håller ju på med en barnbok på mitt slutprojekt, om jag inte nämnt det tidigare? Tänkte dela med mig av en skiss jag ärligt talat är nöjd med. Otroligt för att vara på första försöket och för att överhuvudtaget vara jag, Nöjd..herrejesus.

Här är han, Uno iallafall. Han är en utter utifall någon skulle vara okunnig på vår fauna eller om han helt enkelt inte liknar en haha :)
Uno, 2011.
2011-02-21
19:49:17

Bunny burlesque bubblegum show.
Affisch som jag haft som idé ett tag nu men som aldrig har blivit så bra som jag ville ha den. Den blev till med hjälp av photoshop och illustrator.2011-02-21
00:53:55

Socker-rus.
Fick ett rejält sockerrus nyss då jag smuttade på Stefans Vanilla coke som jag samtidigt skriver ett sockersött barnboksmanus och tittar på gamla bilder på min dator. Det är mycket socker i min dator med andra ord, sockersliskiga bilder. Jag älskar socker helt enkelt, det är min drog och inget annat kan vara så fullkommligt vackert som just sötsaker.


Don't touch my sugar, 2011.


The cupcake story 2010.Icecream, 2010.Sugarfairy,2010.


She's pretty in pink, 2010.Sign of good taste, 2010.


Polka rocks. 2010The hot rocks polka, 2010.


Lollipop girl, 2010.


The Lollipop. 2010.


Yummy 2010.Bite it. 2011.2011-02-20
18:35:11

50-talsflört

Min lugg har blivit alltför lång att den har börjat att bli något sånär som skitjobbig. Så vad gör man när man inte har en systerfrisör nära till hands och man ska gå ner på kutlrukiosken en solig lördag? Jag inproviserade i en rejäl puffig lugg alá 40/50-tal. Jag blev så nöjd och förvånad över min mag nifika skapelse att det resulterade inte bara i en bild utan två.
Utställningen jag nämnde var en utställning av Karin Östh som var min lärare sista året på etsetiska programmet. Hon är så skicklig och har gjort välrdesn vackraste utställning i en nästan lika fantastisk lokal på kulturkiosken i Gävle. Ett helt rum fylld av vackra kurbitsinfluerade konstverk gjorda av endast kartong och reklamblad. Rekommenderas starkt att besöka den innan den 26 Februari!  


Kallade den "Creepy-pinup" när jag döpte den och det var väl minsann
passande.. Den är läskig, men jag gillar kontrasten i det hela.Måste verkligen göra luggen sådär puffig fler gånger!2011-02-19
11:57:25

Lördagsfrukost.
Har verkligen fått mani på det här med The och mackor som frukost. Syndigt gott på ett av mina favoritfat i samlingen. Engelskt fat med vackraste räven på, har även ett till med två stycken gräsänder på. fyndade på en loppis i alfta för cirka 20 kr för båda tror jag det var. Jag äter nästan alltid min frukost på dem, vem vill inte börja morgonen med att lägga sina mackor på herr rävs alldeles egna tallrik?
2011-02-15
21:38:31

solklart.
Stefan har äntligen fått sin alla hjärtans dagpresent av mig, En saffranskaka i hjärtmodell! Serveras såklart i ett gult tema. Varsegod min älskling. <3


Tänkte även passa på att dela med mig av ett tips. Fina påsar är ett utmärkt användingsområde för att förvara i. Exemeplvis sockersöta maränger eller udda grytlappar som jag har valt, vad pelar ingen roll men man får såklart extra stilpoäng om man förvarar något extra fint om påsarna har som fina små fönster att kika in i.

Extra sött blir det med små ettiketter så man kan skylta med vad för vackra ting man förvarar i sina påsar, jag valde att sätta fast dem med små hårnålar jag aldrig använde.
2011-02-15
18:37:56

The balloon story.The end.


2011-02-15
11:34:49

Bilder.

Sammanfattar de senaste dagarna i bilder.


Finaste pojkvännen Stefan lagade jättegod middag och köpte rosor och vin till mig på alla hjärtans dag <3 Tack min finaste!


<3


<3Köpte underbara vykort hemma i hälsingland på erikshjälpen.
Illustrerade av Anders Olsson, som också har illustrerat många gamla bonader med.Köpte också apotekets senapsburkar, designade av självvaste Stig Lindberg,
för ynka 18 kr styck.Passade på att vara lite kreativ hemma och gjorde ett tappert försök att
fota av mammas födelsedagstulpaner.
glaskål.

Bambi och tulpaner. Sista bilden innan håret fick ny färgkostym.Avslutar med en spontanbild på Eskil. Älskar hur fjunig han ser ut i motljuset.


2011-02-12
15:46:49

Ny färg.
Snälla systeryster har äntligen färgat mitt hår med den nya färgen! :)Tycker att det blev en rätt stor skillnad ändå, ännu mera morot helt enkelt, fint tack syster!

Förlåt för sämsta bilden... men tänkte bara visa färgen, plus att jag befinner mig på en plats utan ett enda redigeringsprogram för bilder...alltid färga håret i sundsvallscup tröjan som är gammal som gatan.

2011-02-12
00:43:51

kreativ.
Som vanligt föds alla mina brillianta idéer mellan kl 22:00 och 02:00 på kvällen. Har suttitn just nu i någon timme och skissat och skissat på massa tröjtryck och motiv till tavlor, idéerna kommer på löpande band och jag har så många prijekt på G nu känner jag. Måste passa på att slutföra dem medan min skaparmotivation fortfarande är uppe och inte dalar igen är så svårt att gräva sig ur omotivationssörjan... Så jag får bita ihop och måla tusentals med  fantastiska tavlor och tröjtryck , önska mig lycka till!Liten Mops fastnade på pappret. Har en liten kärlek för just mopsar nuförtiden
då det också har en hel del att göra med min barnbok...säger inget mer förrän illustrationer blir klara...
Måste även passa på att visa en bild på min otroligt söta kalender som jag fyndade på nån slags jätteutförsäljning av kalenderar på Åhlens, ynka 40 spänn!


Fiiin!
2011-02-10
10:44:26

Om svampar kunde döda...
Jag har gjort en bild... Har ingen aning om jag är nöjd eller inte,vet inte heller om den är klar eller inte... men det ligger så många timmar (förgäves?) nedlagda i den här bilden och det är vad jag brukar säga: skrafering from hell med tusch.

Här är den iallfall och den heter
"Och hon tänkte att om svampar kunde döda så skulle hon vara illa ute just nu."


2011-02-09
13:39:27

Pretty in pink.
2011-02-09
01:14:51

Cherrypie socks.
Jag har äntligen inhandlat sex par sockor i matchande par! Inte illa för en person som alltid gått i olika strumpor, och jag ska även försöka hålla dem i matchande par, men jag kan inget lova att inte häststrumpor kommer hamna med leopardsockor...

Tyckte de här strumporna iallfall var bedårande. (Jag älskar ju körsbär om jag inte nämnt det tidigare...)
Så för att dämpa min längtan efter sommar och körsbär så klär jag in mina fossingar i dem istället.


duo i skobild, jag är trots allt fotonörd.

2011-02-07
22:19:30

Blomster.
Vi har äntligen levande ting i lägenheten! Jag har inhandlat små söta blommor som är av sorten Våreld vad jag vet, aja jag är dålig på blomsorter, men fina och gula är dom!


2011-02-06
22:16:47

Sugar,sugar.
Yeay här kommer den, min samling över fikabilder jag fotat genom åren, en riktig sockerkick!

2011-02-06
19:42:58

50´s

Köpte en fin skjorta på Gina igår som fick mig att tänka direkt på en rockabilly/50-tals look, och jag kunde såklart inte låta bli att ta bilder i det temat.
2011-02-06
02:01:14

Cafélördag.
På Georges coffeshop med min grabb.2011-02-03
20:49:12

Bullterrier.
Nu har den äntligen kommit, min Lisa Larsson Bullterrier som jag vann på Tradera. Min första budgivning på Tradera och jag vinner det! *glad*

Här är min lilla skönhet.
Höll precis på att glömma mitt andra fynd den här veckan! Designforum i Gävle har nämligen fått in fler saker från Kitsch.se som råkar vara världens bästa hemsida full av underbara beroendeframkallande saker som framkallar Ha-begär! Jag fyndade alltså en korg i perfekt retrostil för ynka 30 kr.

Mer kitsch åt folket!


Ser sådär perfekt urblekt ut som om den stått i en husvagn sedan
1969 :)

2011-02-02
02:26:29

Ny design
Ny design (äntligen får man väl säga...) Har både hunnit bryta ner varenda html-kod på min blogg, lyckats byggt upp den med karlns hjälp och sedan totalrenoverat headern. Till headern använde jag en bild som jag fortfarande efter många månader är nöjd med, vilket är ovanligt att just jag är nöjd med den då jag i princip aldrig nuförtiden blir nöjd med något jag gör särskilt länge... Men det blev "Josephine" som jag kallar henne och texten kommer från en mando diao låt som heter just Josephine som jag fick dille på förra sommaren och då särskilt just den texten som jag tyckte var så konstig och funderade över hur sådana fjärilar ser ut. Jag gjorde därför en tolkning på vem Josephine var i min vrickade djurvärld, och här är hon en grävling iförd underbar sommarklänning.
enyoy.