meetthemonster

2011-04-30
21:47:22

Sagan om scarfen.
För några dagar sedan köpte jag en mycket älskad scarf på H&M som jag kollat på en tid, och som det nu endast var en enda kvar av. Och det visade sig att den var användbar till flera olika saker.

Först fick den vara duk för de fina glaskuporna som jag har gjort. Inspiration till dessa hittade jag i en hobbytidning, och de blev verkligen så fina, och så mycket billigare än glaskupor i butiker! Under dessa kan man förvara maränger, bakverk i garn, polkagrisstänger  eller något annat sött. Jag är mycket sugen på att anordna ett afternoontea och förvara sju sorters kakor under dem.
Finaste vitsipporna som jag plockat på Brynäs gör sig bra mot min prickiga scarf.Annars så funkar ju scarfen att ha på huvudet med när man inte orkar fixa håret en dag.


Särskilt en solig dag är det ju extra sommarfint.


2011-04-30
21:09:07

Två stycken bortglömda bilder...
...Som jag fann på min kamera när jag raderade bilder häromdagen.

"Pink toes" 2011

"Vintersystrar" 2011.

2011-04-28
23:30:14

Sockersött!

Det har uppdaterats en hel del i mitt sockersöta, kitschiga lilla kök på sistone. Som jag berättade tidigare så har jag beställt två stycken burkar från Kitsch.se som valde att dimpa ner på posten igår. Och självklart åkte jag direkt för att hämta dem och de kom i ett fint litet paket med ett kitsch klistermärke på. Burkarna packades upp och var så blanka och fina och helt alldeles över förväntan! <3 Det är nog de finaste burkar jag ägt och som aldrig kommer att lämna mina ägor! 


 
Den söta lilla saken mellan de två  fantastiska jyckarna till vänster berättar jag om en annan gång...  Eftersom de nya sakerna behövde en paradplats längst upp på mina lagerhyllor så var en total ommöblering ett måste och jag bestämde mig för att försöka skapa en lite gammaldags sockersöt affärsdisk utav en av mina hyllor. Såhär blev resultatet efter mycket pysslande och flyttande.
No. 1  blev godisdelen. Och jag bara älskar de (också nyinköpta) JÄTTEburkarna, (dom är verkligen JÄTTE) från citygross för ynka lite pengar!No. 2 blev en liten kakfatsparad med fika i både lakrits,polka porslin och garn!No. 3 är hyllplanet där jag förvarar all min retroläsk och andra ting i andra puttenuttiga burkar.No. 4  Också slutligen på det sista hyllplanet fick fina burkar samsas med fina påsar.Det var allt från min sockersöta hylla!
2011-04-28
22:28:38

Barnbok.
Jag har lyckats göra färdigt ett uppslag av min barnbok! Klicka på länken för att se bilden större och kommentera gärna!KLICKA HÄR FÖR ATT KOLLA BILDEN I STÖRRE FORMAT:


https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2090026/images/2011/kopia2_145446080.jpg

2011-04-25
22:42:01

Koppar.
Hinner inte med typ något alls idag för innan jag lägger mig ska jag se ett avsnitt av projekt runway och dricka te ur Iittalakopp, jag ska nämligen på min första livs levande arbetsintervju imorgon så jag måste få sömn!

Syster har färgat håret på mig också idag, en nyans mer kopparfärg, typ, fint äre iallfall som ni ser. :)
Nu kallar projekt runway!
2011-04-23
21:33:34

Var god vänta...35 objekt återstår....
Ja internet är inte utav denna värld här ute. Jag antar att det beror på alla tallar,granar och björkar... Sitter ute på altanen nu i sommarhuset med täcke, te (som nu är uppdrucket) två tjocktröjor och raggsockor, allt detta för att det är bäst täckning på altanen och jag måste säga att det faktiskt är rätt mysigt här med himmlen som är alldeles rosa i horisonten samtidigt som mina skyltfönster och objekt laddas på hm,com/shoponline och andra viktiga hemsidor man måste titta varje dag... Det är inte lätt att hänga med här ute i skogarna men jag gör så gott jag kan med att läsa mina obligatoriska bloggar som Elsa Billgrens tillexempel som jag läser flera gånger per dag nästan.

Jag tänkte iallfall berätta om vad jag har beställt för nån dag sen från Kitsch.se. Nu råkar det ju vara såhär att Kitsch.se råkar ha några av de mest underbara ting på denna jord. Och jag har nu suttit i flera veckor, om inte månader nästan och väntat på att de ska få in dessa fantastiska burkar, som förhoppningsvis kommer hem till mig snart <3

<33

2011-04-21
23:25:53

Tillbaka efter 4 veckors ide.
Jag är tillbaka efter 4 veckors ide som sagt. Har just nu ett slags påsklov och har jobbat mycket med barnbok och haft fullt upp med att passa de här ludna tvillingarna. Och pågrund av för segt internet uppe i vårat sommarhus är detta vad jag har att erbjuda för idag. Förhoppningsvis har jag mer tur imorgon och kan ladda upp resten av bilderna, och inte bara en massa kattbilder. Men visst är dom för söta va?

Sverker:Och Eskil.
2011-04-17
22:22:08

Inspiration.

Högt uppe på vår dammiga vind hemma i skogarna fann jag förut två stycken gamla böcker som hade följt med en boklåda med kokböcker som min mamma ropat in på auktion. Men förutom kokböcker låg där också dessa två böcker som var två gamla djurböcker med fina läderryggar med fina djursymboler på som jag fick. Jag tyckte väl inte att de där böckerna var något särskilt dä jag hittade dem på vinden hemma nuförtiden. Jag tog iallfall ner dem och började bläddra i dem och de var helt fantastiska, min inspiration växte sida efter sida och det märkt verkligen hur gamla de här böckerna är.

Jag är jättesugen på att göra affischer av de här fantastiska bilderna från boken:
<3.


2011-04-17
21:47:37

Ung konst.Jag tänker börja med att sammanfatta min Fredag och Lördag innan jag komer till mitt riktiga "Söndagsinlägg". Fredag åkte jag hem till skogarna igen för att det på Lördag väntade en utställning som jag har förberett mig en längre tid på.

Den heter "Ung konst" och där jag och fem andra tjejer som gått på Staffangymnasiets bild och form utbildning i Söderhamn fick ställa ut. Och jag kan meddela att alla dem jag ställde ut med är så duktiga och jättebegåvade och kreativa! Så ni borde besöka utställningen på Kvarnen så snart ni kan! Kvarnen är för övrigt den mest fina plats man kan ställa ut på.

 Jag är verkligen tacksam att jag fått medverkat i så pass många utställningar de senaste åren, jag känner mig verkligen lyckligt lottad, och det är alltid extra roligt om man får sälja och se det fick jag! Jag blir så glad när människor ser och vill ha min konst.


En lyckad helg och en lyckad utställning!
2011-04-14
21:30:57

I <3 Iittala.
"Nyss var luften lite kvav
tung och varm
som en kyrkogård
Jag ville inte stanna kvar
och du sa, du är ganska svår"

/"Vandrar i ett regn- Pugh Rogedeldt."
Börjar med att citera ur en av mina favoritlåtar just nu, jag har verkligen fått dille på Pugh Rogefeldt. Texten är ju passande eftersom det varit så fruktansvärt varmt idag, och skönt ska väl tilläggas då det är alldeles lagomt varmt den här tiden på året och inte sådär jättekvavt och svettigt som det kommer bli mitt i själva sommaren.

Iallfall har jag suttit på balkongen större delen av dagen iförd min polkamorronrock, som man ser just ut som en jättepolkagris i. Har också druckigt ur min nya mycket mycket fina mugg. Eller ja motivet är ju inte nytt, det är ju ett gammalt Iittalamotiv. Jag har alltid velat haft just den där muggen men den tycks ha gått ur lite ur produktion för jag har iallafall inte hittat den i hela Gävle. Så igår när jag var till Söderhamn för att hänga tavlor till utställningen som är i helgen så passade jag på att gå på en av mina favoritbutiker som jag alltid besökte när jag bodde i söderhamn förut: "Presentboden." Och där stod min kopp, nu ståpr endast två stycken kvar då jag norpade den tredje som nu står hemma hos mig och kommer att användas flitigt!


Med hjärtan som ögon och med IIttala i sitt hjärta. <3


2011-04-13
20:25:55

Färgfrossa!
Våren är officielt här och jag har börjat att ta in skrämmande mycket färg på sistone i mitt hem! Allt i form av brokiga påskägg och färgglada fjädrar till böcker och en and i plast.


Påskriset går i år i färgskalan: vit, orange,gult och två olika kulörer rosa, och gör sig fint mot gråmulna himlar.


Har också haft någon form av allvarlig shoppingmani på sistone med och råkade bara med ett klick klicka hem dessa tre, mycket underbara böcker måste jag säga. fattar inte varför jag inte köpt dessa tidigare då jag avgudar varenda liten millimeter av dem! För dom som inte hänger med så är det här två av sveriges största kvinnliga serietecknare som gör asbra klockren humor nersotad med ångest och svärta fullproppad av femministiskt allvar som inte bara är roligt utan så jävla sant med. Borde ägas av varenda tjej (som begriper sig på det geniala...)

Måste bara få nämna att omslagen är fantastiska med!Sist men absolut inte minst är min nya fågel! Eller ja min fågelvattenkanna, eller rättare sagt Andvattenkanna! Japp det är en and, den är orange och den vattnar mina blommor! Om inte annat kommer man själv att blomma av lycka om inte blommorna gör det när jag vattnar! Heja RICE! (märket på kannan heter så, om nu någon missat varumärket RICE från Italien.) Om du gjort det, skynda att kolla in, det är såå vackert! Italienarna kan dom!<3 <3 Finns i färgerna Shockrosa/magenta, orange och blå/cyan.2011-04-12
20:19:11

Snow white.
Jag har äntligen bytt ut den förra bloggdesignen, som ju bara var en tillfällig tills den nya skulle bli klar. Och nu är den nya klar, här är den!
Blev för övrigt ett litet snövit-tema i de övriga bloggfärgerna med. Hoppas ni gillar det!

2011-04-12
00:40:10

Tillbaka på karusellen igen.H
ej! Jag åter igen tillbaka upp på den här bloggkarusellen för att klara av ytterligare en åktur den här veckan. Påtal om karuseller har fått finaste finaste presenten från mamma när jag var hem i helgen. En ledtråd: Jag älskar snökulor!


Och den är fylld av massa underbart glitter! <3

2011-04-06
22:01:35

Årets första kort.
Årets första kort är färdiga och skickade, Påskorten ligger nu på lådan. Självklart tog jag foton på dem innan de lades på lådan.

 

2011-04-04
20:52:57

Ägg.
Jag är påväg att bli sjuk tror jag, så jag tröstade mig idag med att köpa fyra stycken små gamla påskägg på röda korset idag. Jag har tänkt att använda dem att ha smycken och andra småsaker i, och inte bara när det är påsk för de är ju så himla fina. Ytterligare an mani som jag har upptäckt påskägg, dags att samla på sig!


2011-04-02
19:36:46

Lördagsfrukost och äldre bild.
Jag har inte mycket att erbjuda i Monster's wonderland idag. Det blir bara två fotografier, en lördagsfrukost och en äldre bild, påtal om att man sagt att jag ser engelsk ut.


Älskar helgrukostar när man kan äta så mycket och så länge.Just det påtal om att man sagt att jag ser engelsk ut i mitt kopparfärgade hår. Jag älskar den här tröjan från Carlings!2011-04-02
16:21:29

Pinup Snowwhite part II.
Vad gör man när hela världen är trist och grå? Man gör en bild i glada färger med hjälp av illustrator och photoshop. Jag har verkligen fått dille på att göra affischer med hjälp av datorn, så jävla skoj!
2011-04-01
23:16:40

Kaffe och barnbok.
Jag har nyss färdigställt en bild till min barnbok, tror jag. Eller ja förmodligen kommer den att användas då jag varken kommer ha ork eller lust att göra flera bilder. Nu ska det drickas kaffe och laddas upp här. Här är den: Irma och Uno sover heter den helt enkelt.


Yeay äntligen kunde jag ladda upp den! Katten Pinglan ska klippas in bakom Uno och Irma på soffans ryggstöd senare.


En closeup på mitt otroliga färläggningsarbete (not). Men iallfall en closeup för den som är intresserad.


2011-04-01
20:53:08

Cakepops.

Idag har jag provat receptet på såkallade "Cakepops"  som var i den senaste "Leva&bo" tror jag det var. Resultatet blev himmelst gott kan jag medela trots att jag inte hade någon mixer, mina cakepops fick lite tuggmotstånd med kakorna som inte krossade helt. Mums! <3Dock var inte denna variant på pinne, utan det blev små söta rosa och mintgröna praliner istället.Också blev det ett dagens fika idag med just cakepops och kaffe. <3Här är receptet om ni vill prova på själva!