meetthemonster

2010-09-27
22:44:01

Uppdatering god.

Måndag. Känns som Söndag fotfarande. Dagen har lunkat på i lagom takt, lite för lagom och längtar faktiskt till lektion imorgon, det här börjar bli för tråkigt att lunka på hemma. Har besökt röda korset för första gången helt godkänd secondhand alternativ när inte erikshjälpen är öppet eller man inte orkar gå ner på stan till myrornas. Fyndade dock inget, men helt godkänt iallafall.

Var också faktiskt ner på stan och fyndade en mycket underbar ring på H&M. Jättestor och jättesöt. <3

Har annars bara fotat en massa. Blev dock inte så många bra bilder som jag då hoppades på, men men jag kan ju visa dem som blev hyfsade iallafall.

Här kommer dagens bilder, tidigare fynd jag glömt att fota. Orkar inte skriva något mer idag har bara ork för bilderna.
adjö. Städade iförd plast-tiara
(fråga mig inte varför ;D ) och passade
även på att fota min söta ring. <3Liten cupcake hörna. Jag gillar cupcakes som sagt..:)
Kunde verkligen inte låta bli de där burkarna,
helt bedårande <3


Såhär blev soffbordet jag målade om. :)Älskling.
Bild från fotorundan. Gillar kontrast-
färgerna.
Gula och blå hus så långt ögat kan nå. Molnen
var ju rätt fina med.

/Frida.

2010-09-23
00:33:25

...

Sitter fortfarande här med Takida i lurarna. Känner och tänker en massa och kan inte sova. Har ritat halva kvällen och kändes hela tiden som att "fan detta blir bra". För att tankarna sedan byttes ut mot "njae det här var väl inget vidare" när jag fick upp bilden på dator. Det är samma sak varje gång. Jag blir aldrig nöjd och tror jag har tappat många viktiga delar av min talang. Är orotligt frusterande att jobba länge på nånting för att sen åter igen mötas av ett misslyckande. Jag har funderat många gånger på om jag verkligen går rätt utbildning och jag blir mer och mer osäker. Jag hör inte hemma där. En bortappad tecknare som helst av allt målar tavlor i akryl, dom inte alls lyckas med tecknade bilder. Var i branschen hör man hemma då.

Funderar inte ens på att hålla mig kvar i den såkallade branschen. Tänk om man ibland gick en vanlig utbildning och fick ett vanligt jobb vi har ju redan utirån lärare fått veta att det knappt lönar sig förutom i enstaka undantagsfall. Jag tror jag har gjort mitt och innerst inne vill jag bli fotograf, men hur livnär man sig som det?

Jag oroar mig ständigt för mitt högskoleval och är så rädd att misslyckas senare i livet, jag känner ju redan misslyckandena krypa närmare och närmare redan nu. Skulle nog behöva ett rejält uppehåll på obestämd tid, eller göra slut helt och hållet med tecknandet och målandet...

Tål att tänkas på.


Har varje fall fotat idag, det enda jag känner sug för kreativitetsmässigt nuförtiden. Jag känner lust och blir nöjd. Det är inte alls samma press för i fotografi känner jag ett helt annat självförtroende och glädje. Här kommer mina fotografiska verk.
Nu borde man försöka sova.

adjö.  


2010-09-20
23:47:45

Höst.
Halli hallå, har hållit mig borta från bloggen ett tag nu då jag haft en del att göra de senaste dagarna. Helgen gick åt till att måla om mitt soffbord, barock/rokoko stolen och mina två golvhögtalare i blank svart färg. Resultatet blev mycket snyggt kan jag lova! Bildbevisen kommer sedan.

Idag har jag varit ledig och har vad jag vet nu bara en lektion denna vecka. (kanske man hinner skissa klart sidor till dummyn samt klä om sin kära barock/rokoko stol då...) Och lektionen imorgon är animering och modellering för nätet. Börjar klockan 13:15 mycket skönt då jag planerar en  morgonpromenad med.

Har också färgat håret, eller ja blekt håret så nu är det någon slags orange/koppar nyans. Planerar att exprimentera vidare på den färgen och eventuellt göra det ännu lite ljusare. Eller ja min kära syster är det som hjälper mig med håret, tack syster! :)

Har annars promenerat i det fantastiska höstvädret med min kära. Blev lite fotograferande åtminstone.Stefan hjälpte mig att panta flaskor och burkar! <3
Hittade en vägg som matchade. :)


Såg ut som hattifnattar älskar såna
där söta svampar!


självporträtt med hög kontrast.
Bye bye black hair.


Kan berätta att gårdagen spenderades med Johanna, bjöd på fika i "wonderland"( kallar min lägenhet så och planerar att sätta upp en dörrskylt där det står just "welcome to wonderland"...)
Mycket trevligt var det iallfall! tack för sällskapet Johanna!


Johanna. :)

Avslutar med en trevligt bild jag hittade från de spontana fotona jag tog ifrån tåget. Alltså jag fotade landskapet utanför i brist på annat att göra. Hade inga specielle tankar på att det skulle bli några bra foton. Jag hittade dock den här bilden och tyckte verkligen om färgen, skärpan och ja allting. Tycker särskillt om värmen i den, synd dock att regnbågen är för ljus och blir kapad av granen. Men i övrigt en mycket bra landskapsbild tagen ifrån ett tågfönster enligt mig.
Jag blir glad för bildkritik, säg gärna vad ni tycker!


Från ett tågfönster i Ockelbo.

Ska försöka ta mig i sängs nu.
adjö.

2010-09-15
23:22:13

Känner septemberluften.
Sitter just nu och kollar val-snacket på fyran igen. Har varit ledig ännu en dag och går endast en halvtimme imorgon. Vi har med andra ord personliga snack om våra barnböcker. Skönt, bär av till syster och Thomas i helgen sedan och blir väl där tills på söndag. Roligt att se nåt annat än Gävle också :)

Dagens foto på kära älskling. Tack för modigt modellande <3 :)

 
 


Besökte Erikshjälpen idag och hittade massa fynd! Fyndade en stickad halsduk i just en sån model jag letat efter. Det slutade iallfall med lite mer krims krams till min redan krimskrams invaderade lägenhet. Hittade även glasögon (bland annat dem på bilden) samt fin fina handskar (jag samlar numera på sådana) och en förjävla söt mjölk-kanna i klockren kitsch stil.


Sååå sööt, ny porslinskisse till min porslinsdjurs samling...
kunde verkligen inte låta bli den...Puttenuttigt litet rådjur till min proslinsrådjurs-samling
(jag vet jag tycks samla på allt verkligen) ;Dmjölkkannan, så underbar, pärlemorsaktigt glaserad <3<3Kissekatten i profil, tyckte handtaget i
form av svansen var så gulligt! :D


Nu ska jag försöka kila iväg och rita min sista karaktär till banrboken. Mycket bilder mest idag, ska försöka skriva något mer imorgon istället.

adjö.


2010-09-14
22:36:18

Leo.


Idag har monstret varit ledig, träffat syster yster, ritat och målat naglarna blå. Ungefär det jag hunnit med idag. Har nu som tur är sötnosen i min soffa, alltid kul med sällskap, speciellt om det är den man tycker så  mycket om <3.

Har också fotat en del, egobilder varnas det för. Jag tycker om min nya leo-tröja/tunika tjofs. Och jag tycker om mitt lockiga fluff på skallen idag till orangea läppar. Gillas starkt, idag kände jag mig lite finare sådär. Ovanligt må jag säga.


Leogirl.Undrar varför inte mina skolfoton såg ut såhär?!...
Hade besparat många tårar och ångest ;D haha..Kontrast. Blå VS Orange.Blå VS Orange part II.


Här kommer min My little pony fanart bild, äntligen! Vet dock inte om den är klar ännu, blir lite kluven och ängslig och blaah, asch jag laddar upp den nu och uppdaterar om någonting händer med den. Jag är rätt nöjd iallfall för att vara en bild jag faktiskt haft tålamod med och åtminstone försökt att jobba fram ett djup.
aja här kommer den.
"Gingerbread" i nån slags trädgård/djungel? ;D


Nu ska jag se valpratet på Tv.

adjö.2010-09-13
23:46:40

Rock ´n roll all night.
Ensam i lägenheten idag, men det gör ingenting då jag har haft fullt upp sen jag slutade skolan för idag. Endast en kort föreläsning om animation. Vi har även börjat en animationskurs och ska helt enkelt göra en kortare animation i flash senare. Ser fram emot det, trots att jag tycker att det verkar komplicerat.

Har annars ritat bilder till barnboksmanuset jag valt (av de tre vi hade att välja mellan). Kan dock inte nämna nånting om manuset, då det är kopieringsskyddat som bara satan tydligen, men det är sagokänsla med tomtar och vinter ungefär, sådär svensk helyllemysigt kryddat med lite mystik tolkar jag det. Hade iallfall flyt och lyckades skissa upp min tomtefigur, som inte är någon Jenny nyström kopia utan jag gav min tomte min egen prägel genom att ge honom en mössa av rådjurskinn med tillhöande rådjurshorn, en STOR pälskrage av rävskinn, En rock av renskinn med pälsdetaljer i päls även där. Också ett par läderbyxor med stövlar också av något slags skinn som även är dekorerade med vargtänder. Det kan låta väldigt grottmänniska kan jag tänka mig, men jag tänkte göra en akvarell imorgon för att pröva fram färgerna osv, så eventuellt laddar jag upp en mer förstående bild då. Jag är iallfall nöjd med resultatet och att jag lyckats skapa en egen tomte.

Skissade upp öppningssidan av barnboken med och sedan var det dags för Hobbyverksamheten, min akvarell av My little ponnyn "Gingerbread" som jag är mycket sugen på att ladda upp här snart, den är dock inte klar ännu då jag håller på att bearbeta bakgrunden och göra den riktigt nogrann och fin. Det är nyttigt för mig att öva bakgrunder då jag aldrig annars gör några sådana.
 Är mycket nöjd även där, vilket är ovanligt att jag är riktigt nöjd med en bild. Kul :)

Passade även på idag att fota mitt stol-fynd från erikshjälpen. Den är sååå fin och jag funderar starkt på att skaffa den blanksvarta färgen imorgon så jag kan måla om bordet jag visat här tidigare, stolen samt benen på min Emma fåtölj i rosa sammet, ska även möbeltvätta klädseln på den och limma kantbandet, har med andra ord många möbel-renoveringsobjekt här hemma. Måste få dem klar snart verkligen, dom är så fina så dom förtjänar sina uppfräschingar.

Här är stolen i allafall.Lilla söta vovven blev också med på bild...
Funderar starkt på att ha randig svart/vit klädsel som löper i sistens riktning,
tror det kommer göra sig bra till den svarta blanka färgen.


Älskar detaljerna på ryggstödet. Precis sådana som jag alltid velat att en stol ska ha.
Dom kommer göra sig mycket bra i blank svart färg. <3


Nu ska det enligt titeln förmodlingen köra "rock ´n roll all night"
adjö.

2010-09-12
22:01:52

Har dom ingen ledig etta i mumindalen?
Diskuterar med min kära vän Erika på Msn om att vi vill bo i mumindalen, Jag har antingen sagt det eller i ponyland bland alla små my little ponys, man kanske rent av kan pendla mellan dom två?  Känner att mitt huvud lever bland sagornas värld då vi också har startat barnbokskursen som vi nu haft torsdag och fredag 9-16 förra veckan. Efterlängtade kursen kanske jag ska säga också. Alltid lika roligt med sagor och barnböcker :)

Helgen har spenderats hemma i Hälsingeskogarna, men nu känns det återigen skönt att vara i Gävle igen efter kolbulle-ätning och höstpromenader. Har inte så mycket att raportera på bildfronten då, tog endast en enda bild hemma i hälsingland och den var en ren av slumpbild jag såg och trodde kunde bli bra.


Jag tänker på en liten tant som dricker eftermiddagskaffe. Mys.

Hoppas på mer fotolycka i stora staden.
Sagolika  hälsingar.
/Dutt.

2010-09-07
22:12:44

Rosa cupcake.
 Började dagen med att äta frukost till "My little pony the movie" ( den engelska versionen) innan jag och min kära pojke promenerade till skolantill vår andra skoldag, vilket endast var en kort föreläsning om vår andra kurs "Animering och modelering för nätet" (Tror jag iallafall att den heter) och samt lite kursregistrering och info och sådant där som varar i en timme och sen får man gå hem. Självaste syster yster bor över här i några dagar, roligt och skönt med sällskap tycker jag. :) Har även idag bjudit på LCHF muffisarna, dekorerade denna gång med hallonsmaksatt grädde som var en stor hit, megagott tyckte både syster och jag. Samt dekorerade jag muffisarna med hackad choklad och casewnötter, mumma!

Har också druckigt mängder med rabarber och grädd thé med just vispgrädde i, också mumma kan utlovas! Fortsatte sedan denna kväll med att börja med en akvarell av (suprise,suprise) en my little pony, avbildar nu "Gingerbread" som också är en pony i serien. Jag tycker det blir lite roligare om ponyn som jag avbildar har ett namn och "finns" i en serie.  Nog om mina ponys nu. 

Imorgon är jag ledig och har ett blankt schema. Förhoppningsvis hinner jag måla vidare på min akvarell och även hinna med annat skapande. Har en beställningstavla kvar att göra av grannens hundar, en afghan och två greyhounds. Lämnade nyss iväg tavlan på hunden "Käck" en dvärgpinscher som hans ägare hade beställt. Extra kul att hon valde att ha en läderväst med nitar på porträttet av honom. Har även en beställningstavla efter den jag nämnde, och det är då på min fasters hund Elsa som är en mycket söt New foundland, som jag ser framemot att porträttera.  


Det var allt för idag. Här kommer dagens bilder på mitt fika, och på det nyinvigda örhänget (örhängerna) som jag fyndade på Glitter i valbo igår. Har letat körsbärsörhängen länge nu och blev så lycklig när jag fann dessa, Ja ni ser själva.Rosa fikat.


Fin fina örhänget. <3


/adjö.

 

2010-09-05
23:29:40

Sunday girl.
Sitter och äter strimmlad röd paprika dippad i philadelphia ost, och det var tamejfan en hit. Så gott, ett bra snacksalternativ i LCHF dieten. Tycker dieten börjar känna lite mer okey nu. Har bakat chokladmuffins idag, de blev helt okey skulle nog använt 70 % choklad istället för 85 %-ig de hade nog blivit godare, men som sagt dessa dög de med om man hade lite vispgrädde och hallon till. här är resultatet:Dagens LCHF-fika
Lyssnar även just nu på älskade Blondie. Kan tacka min pappa att han spelat Blondie under min uppväxt, för det är nog nästan det enda band jag tycke rom som har en kvinnlig sångare, eller sångerska då. Debbie Harry är nog också min största stilikon och förebild med. Finns ingen vackrare än henne. Tipsar om favoritlåten ikväll:

http://www.youtube.com/watch?v=obwanhb6kww

"Sunday girl - Blondie" Älskar hennes kostym, älskar henne. Älskar Blondie. <3 


har annars plockat upp kära kameran och promenerat runt Bloungern-parken och fotat lite natur. Skulle testa att fota lite vatten med lång slutartid, har aldrig lyckats fått någon bra bild förut med hjälp av det, men jag tror jag lyckades få en fin bild iallfall. Det var så skönt att klättra ner stenarna som låg alldeles intill vattnet och sitta där med sin kamera och till och med känna vattenstänket på sig, det kan man kalla närbild på vatten. Jag inser mer och mer hur man ibland saknar naturen hemma, rik på motiv.Gavleån. 


Gillade den lite sagolika känslan i den här bilden.


Döpte den här bilden till "Psyko-flower" och tycker att den kan få fortsätta heta det här. Lovade också en bild på klänningen! Leopard 50-tals klänningen. Fick dock bara med överdelen på bild, men underdelen är bara uställd med fickor, alltså klassisk 50-tals modell. 

Bjuder på en till bild från den plåtningen.

Nu blir det mer Blondie-lyssnande för min del. 

/adjö.  


2010-09-03
01:03:28

Animal arithmetic.
Dagen går i djurens tecken. Fick mina ringar av min snälla syster idag, Ringar i form av ett rådjur och en hare, Fantastiska och haren är rätt lik Bjørg ringen jag spanat på som just är i form av en hare/kanin.
Inhandlade sedan örhängen på H&M i samma stil. Otroligt många och fina djur, älska älska.

Satte även äntligen ihop mitt örhängeprojekt som jag haft i två dagar nu. Resultatet blev perfekt.


Mitt örhänge. Funderar på om jag behöver hänga dit fler saker, eller om den är fin i sin enkelhet, själv gillar jag de bisarra med att det endast hänger en vit plastkanin där.

fortsätter med mitt handsk-fynd på myrornas för ynka 30 kr... fynd, japp. Fyndade även en leopardklänning där i 50-tals model, kommer väl förhoppningsvis en bild på sötnosen senare något tag...Älskar rosetterna på dem <3Avslutar med dagens självporträtt.Hallå Tant-Orange!/Tant Orange herself.